Jeroen D’hoedt moet noodgedwongen het EK in Zürich schrappen. Wegens een stressreactie ter hoogte van het schaambeen zit vermoedelijk ook zijn zomerseizoen erop.  

Voor D’hoedt begon het seizoen schitterend. Na zijn veelbelovend veldloopseizoen pakte hij in Stanford uit met de EK-limiet op de 5000m. Maar op de interclub nog geen zeven dagen later kloeg de OEH-atleet al van pijntjes. Enkele weken later op de IFAM liep hij richting 3’38″61 op de 1500m. Een week nadien volgde dan zijn eerste echte limietpoging in Marrakech. Daar stelde hij zichzelf ietwat teleur met 3’40″71. Begin juli raakte dan bekend dan Jeroen door achillespeesklachten niet op hoogtestage kon gaan naar Font Romeu. Die stage ging normaal gezien dan wel doorgaan na de KBC-nacht, maar vandaag raakte bekend dat ook dit helaas moet afgezegd worden. “Dit is erg zuur”, zo vertelt Jeroen op de site van Atletiek Vlaanderen.

“Na een hele goede winter had ik heel erg uitgekeken naar het EK. Het gaat in Zürich volgens mijn een heel mooi tornooi worden.” Het is een stressreactie ter hoogte van het schaambeen dat roet in het eten gooit. “Wellicht sukkel ik al sinds half mei met deze blessure. Door nu te stoppen vermijd ik een stressfractuur. Dan zou ik voor veel langere tijd uitgelegen hebben. Ik wil ook niet het risico lopen om mijn mogelijke deelname aan de Spelen in Rio op de helling te zetten.” Voor D’hoedt staan er nu twee rustweken op het programma, dan wordt begonnen met de revalidatie. Dit betekent vermoedelijk ook dat Jeroen deze zomer niet meer in actie zal komen. “De kans is heel klein dat ik dit zomerseizoen nog in actie zal komen. Mentaal is dit echt een grote domper.”

Lees het volledige bericht op de site van Atletiek Vlaanderen.

Beluister een audiogesprek met Jeroen op de Sporza-site.

Jeroen D'Hoedt hier nog aan het werk op de interland in Tallinn. foto: Jasper Jacobs
Jeroen D’Hoedt hier nog aan het werk op de interland in Tallinn. foto: Jasper Jacobs