De organisatie van de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège, of kortweg MIAPL, heeft de komst van een wereldtopper aangekondigd. Ashton Eaton zal op 16 juli deelnemen aan de 110m horden.

Sara Aerts - Foto: Jasper Jacobs
Sara Aerts – Foto: Jasper Jacobs

Ashton Eaton neemt dit seizoen een soort van sabbatjaar. De meerkamper zal zich deze zomer niet toeleggen op de tienkamp, hij verkiest de hoge, maar vooral lage horden. De Amerikaan, die op zijn palmares niet alleen een Olympische titel, maar ook enkele wereldtitels en twee wereldrecords heeft staan, trekt richting Luik voor een 110m horden. Aan deze discipline zullen overigens ook Adrien Deghelt, Damien Broothaerts en Dario De Borger deelnemen. Deze drie Belgen gaan voor het EK-minimum dat staat op 13″67 (U24-limiet De Borger: 13″77). Ook onder meer Nafi Thiam, Eline Berings, Anne Zagré, Sara Aerts, Axelle Dauwens, Hans Van Alphen, Thomas Van Der Plaetsen, Jan Van Den Broeck en Pierre-Antoine Balhan staan al op de deelnemerslijst.