Aurélie De Ryck was zaterdag aanwezig als toeschouwer op de Memorial Jos Verstockt in Lier. De polsstokspringster voelt zich zowel fysiek als mentaal nog niet klaar voor een wedstrijd.

“Het deed echt wel veel pijn om hier gewoon als supporter te zijn”, vertelt De Ryck. “Voor het lopen weet je waar je staat, maar als je in de springnummers er zowel fysiek als mentaal niet klaar bent, moet je er niet aan beginnen.” De atlete van AC Lyra heeft de laatste weken, maand niet kunnen doortrainen wegens examens. Vooraf aan het seizoen ambieerde ze nog het EK in Zürich, maar nu is er zeker van dat dat niet mogelijk is. “Ik mag nu eerlijk zeggen dat het er niet van zal komen, ik ben er echt niet klaar voor.” Toch blijft ze hoopvol en ambitieus richting de toekomst. “Ik hoop dat ik de komende jaren eindelijk eens kan tonen wat ik in mijn macht heb.” Bekijk het interview hieronder.