Nog ongeveer een maand wachten is het vooraleer het opnieuw tijd is voor de IFAM Indoor (13 februari). Na de succesvolle editie van vorig jaar, legt de organisatie dit jaar de lat nog een stukje hoger.  “We gaan de sterkste meeting uit onze geschiedenis tegemoet”, aldus organisator Kim Barbé. De voorlopige deelnemerslijst oogt alvast veelbelovend.

IFAM Indoor

Nog tot en met 1 februari kan er ingeschreven worden voor de International Flanders Athletics Meeting, kortweg IFAM. Net als vorig jaar zullen voor aanvang van het hoofdprogramma opnieuw de Belgische kampioenschappen 4x200m plaatsvinden. De broers Borlée, die in volle voorbereiding zijn op het WK indoor, maken van de gelegenheid gebruik om hun benen eens te testen. Dat de inschrijvingen voor de overige nummers zeer vlot binnenlopen, bewijst het feit dat bij sommige disciplines die inschrijvingen reeds zijn afsloten wegens een ruim en kwalitatief sterk deelnemersveld. “Met de hulp van al onze sponsors, alsook Stad Gent en Topsport Vlaanderen zijn we er tot dusver al in geslaagd om een mooi deelnemersveld bij elkaar te krijgen”, stelt organisator Kim Barbé. “We hebben te maken met buitengewoon sterk bezette kampnummers, en naar aanleiding daarvan zijn al enkele inschrijvingen afgesloten. Hier zullen enkel nog uitzonderlijk sterke atleten worden toegelaten.” Voorbeelden daarvan zijn het hoogspringen mannen (met o.a. brons OS 2012 Robbie Grabarz), polsstokspringen mannen (11 atleten met PR van 5m50 of hoger) en het verspringen mannen (brons WK 2015 Jianan Wang en zilver WK 2013 Ignisious Gaisah). Dit is maar een greep uit de verzameling van toppers die hun deelname aan de IFAM Indoor reeds hebben bevestigd.

Langs Belgische zijde zullen de supporters waarschijnlijk andermaal ogen tekort komen. Na een Belgisch-Nederlands onderonsje in het polsstokspringen bij de vrouwen, zorgt Bram Ghuys voor weerwerk in het hoogspringen bij de mannen, probeert Jolien Boumkwo hetzelfde in het kogelstoten en moeten Ben Broeders en Arnaud Art opboksen tegen wereldtoppers in het polsstokspringen. Het hoogspringen bij de vrouwen wordt één van de nummers om absoluut naar uit te kijken. Daar wordt onze eigen Nafi Thiam uitgedaagd door niemand minder dan de vice-Europese kampioene Alessia Trost en het Britse talent Isobel Pooley. Ook Hannelore Desmet en Hanne Van Hessche zullen zich hier kunnen meten met de Europese top.

In de loopnummers zal de recordpoging van Pieter-Jan Hannes natuurlijk heel wat aandacht opeisen. De Atletiek Vlaanderen-atleet gaat op de IFAM Indoor op zoek naar het Belgisch record op de 2.000m van 5’00″0, 43 jaar geleden neergezet door Emiel Puttemans. Momenteel prijken ook al de namen van Damien Broothaerts en Dario De Borger(60mH), Renée Eykens (800m) en Tarik Moukrime (1500m) op de deelnemerslijst, omringd door een sterk internationaal getint deelnemersveld. Ook Hans Van Alphen is van de partij en zal enkele nummers combineren in functie van het zomerseizoen.

Het wordt ongetwijfeld opnieuw een heus spektakel en u kan daarbij zijn! Tickets kunnen namelijk tegen een goedkopere prijs online besteld worden via deze bestelpagina.

Ook inschrijven kan dus nog, dit via deze link.

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u op de site van de organisatie.