Vandaag deelden de Vlaamse Atletiekliga en Franstalige liga LBFA mee dat er tot en met 31 juli geen wedstrijden zullen doorgaan in navolging van de nieuwe coronamaatregelen. Twee wedstrijden vallen echter uit de boot, aangezien zowel de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège en de KBC Nacht in Heusden-Zolder niet onder de bevoegdheid van beide liga’s vallen. Daardoor kan organisator Golazo overgaan tot uitstel naar later dit jaar.

De Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège en de KBC Nacht stonden op respectievelijk 1 en 4 juli gepland. Door de nieuwe coronamaatregelen (waardoor alle sportwedstrijden worden verboden tot 1 augustus) kunnen beide wedstrijden niet doorgaan op de voorziene dagen, maar er is hoop, aangezien organisator Golazo volop werkt aan nieuwe datums voor de wedstrijden.

“Door de nieuwe maatregelen kunnen wij onmogelijk begin juli organiseren, maar dat betekent zeker geen afstel. We zullen onze uiterste best doen om beide afspraken te laten doorgaan. Onder welke vorm dat exact wordt en wanneer is voorlopig de vraag. We zullen ons moeten richten op de periode van begin augustus tot eind september, als dat tenminste mogelijk is na de komende bijeenkomsten van de Nationale Veiligheidsraad, aangezien daar meer duidelijkheid zal verschaft worden over het vervolg van sportzomer”, aldus woordvoerder Gert Van Goolen.

“Uiteraard zijn we er ons van bewust dat het qua vorm voorlopig moeilijk is om uitspraken te doen, net zoals over het feit of er al dan niet buitenlandse atleten aan de start zullen komen. Ook naar publiek toe zullen bepaalde knopen moeten worden doorgehakt, maar dat laten we afhangen van wat de komende weken beslist wordt. De AG Memorial Van Damme staat nog altijd begin september gepland, maar dat betekent niet dat we de andere atletiekafspraken in de buurt van 4 september laten plaatsvinden.” De Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège en de KBC Nacht zijn komende zomer toe aan hun respectievelijk 19de en 41ste editie.

Camille Laus en Hanne Claes op de KBC Nacht van vorig jaar – Foto: Golazo