De Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège pakt volgende week woensdag uit met een 300m. Jonathan, Kevin én Dylan Borlée kruipen er in hun startblokken. De 300m is niet de enige ongewone afstand die op het programma staat. In het verleden werd er al eens een 300m gelopen, maar ook een 600m en 1000m passeerden al de revue.

Er mag dus gerust gesproken worden van een traditie op vlak van ongewone afstanden. De vraag rest natuurlijk wie komende woensdag aan de haal gaat met de winst in Luik. Kevin was dit seizoen de snelste op de baanronde. Jonathan Borlée zal het moeten hebben van zijn snelle benen op de 200m. Dylan kan dan weer voor de verrassing zorgen door zijn twee oudere broers te verschalken.

Jonathan Borlée – Foto: Jimmy Cailly

Ze mogen echter concurrentie verwachten uit buitenlandse hoek. De Jamaicaan Fitzroy Dunkley en de Fransman Teddy Atine-Venel zullen voor het nodige weerwerk zorgen. Dunkley, die met Jamaica het zilver behaalde tijdens de 4x400m op de Olympische Spelen in Rio en Atine Venel, die brons won op het EK atletiek in 2014 met de Franse aflossingsploeg op de 4x400m, zijn verre van onbekende namen voor de Borlées. Het belooft dus een spannende strijd te gaan worden, mét hopelijk een Belgische winnaar.

Meer info over de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège kan u hier terugvinden.