Woensdagavond zakten heel wat atleten af naar de atletiekpiste in Luik. Dat had alles te maken met de Meeting International de la Province de Liège. De weersomstandigheden waren zeer aangenaam wat het mogelijk maakte om straffe prestaties uit de hoed te toveren. De Borlées toonden zich met mooie chrono’s op de 300m. Polsstokspringer Arnaud Art faalde nipt op de kwalificatiehoogte voor het WK.

Arnaud Art – Foto: Gaby De Vos

Het hoofdprogramma begon met een sisser in Luik. Thomas Van der Plaetsen brak tijdens de opwarming zijn polsstok en kon daarna zijn openingshoogte niet overbruggen. Ben Broeders, net terug van een zéér geslaagd EK voor beloften in Polen, haalde eveneens de beginhoogte van 5m20 niet. Arnaud Art schopte het wel verder. In die zin zelfs dat hij drie pogingen ondernam op 5m70, de limiet voor het WK in Londen. Het lukte hem niet, al scheelde het bij zijn tweede poging niet veel. Bij het verspringen kon Corentin Campener zijn vuisten ballen want hij won de wedstrijd en deed met een mooie sprong van 7m70 ook vertrouwen op voor de Universiade in augustus.

Op naar de ongebruikelijke 300m waarin heel wat Belgian Tornados aan de start kwamen. Het was uiteindelijk Lalonde Gorden van Trinidad en Tobago die kon zegevieren in 31”92. Jonathan Borlée, met 31”87 nationaal recordhouder werd tweede in 32”20. Amper twee honderdsten later volgde broer Kevin die zo een persoonlijk record neerzette. Ook Dylan Borlée vestigde met 32”51 een nieuwe besttijd.

Nafi Thiam ging in Luik de strijd aan met de horden. – Foto: Jeroen De Meyer

Dat het tijd was voor de 100mH was duidelijk te horen aan het publiek. De handjes gingen vlot op elkaar voor thuisloopster Nafi Thiam. De Belgische Anne Zagré won wel in een tijd van 13”00, Thiam deed het met 13”55 zeker niet onaardig. Dario De Borger werd op de 110mH vierde met 13”89. Bij de vlakke sprintnummers verbaasde vooral Robin Vanderbemden. Hij won zijn reeks in een nieuwe persoonlijke beste van 10”40. Manon Depuydt toonde zich met 11”94 in de eerste reeks bij de vrouwen de sterkste. Olivia Borlée liep in de tweede reeks naar 11”98.

Op de 800m ging Sofie Van Accom op zoek naar een snelle chrono. Ze moest achteraf vrede nemen met 2’06”40, terwijl ze eind mei haar PR naar 2’03”92 bracht. Bij de mannen was Pierre-Antoine Balhan de beste Belg met 1’47”46.

Zaterdag volgt op de Nacht van de Atletiek nog een poging om de WK-limiet te behalen. De Belgische atleten krijgen daar één van de laatste kansen om zich bij de selectie voor Londen te vervoegen. Vanaf maandag gelden de prestaties niet meer voor dit internationaal kampioenschap.

De resultaten van de Meeting International de la Province de Liège vindt u hier.