Mathias Broothaerts nam zaterdag laatstleden deel aan de B-meeting op zijn thuispiste in Lier. Nadat hij op de 100m als derde eindigde in de B-reeks met 11″03, kwam er in het verspringen een vierde plaats uit met 7m39.

“Ik hou toch een redelijk gevoel aan het verspringen over”, vertelt de Lyra-atleet na zijn wedstrijd. “Ik heb 4 weken examens gehad en heb mij op de IFAM gekwetst, dus het was 3 weken weinig trainen, dus alles wat eruit kwam was goed.” Mathias realiseert zich dat hij een goede sprong in de benen heeft, het moet er ‘alleen’ nog uitkomen. De komende weken acteert de verspringer nog in Mannheim, maar pieken doet hij naar het BK alle categorieën. Bekijk het interview met Mathias hieronder.

Interview Mathias Broothaerts – Memorial Jos Verstockt – 21 juni 2014 from Atletieknieuws on Vimeo.