Terwijl vele ogen deze middag op de meerkampen in Götzis en de IFAM in Oordegem gericht waren, gingen in Baku eveneens de tweede middag van de EYOT door. Daar kwamen nog drie landgenoten in actie.

Chloë Beaucarne, vorig jaar zilver op de EYOF, kwam er aan de bak in de reeksen van de 100m horden. Ze werd tweede in de eerste reeks met 13″80. Zonder haar reeks te winnen, kon ze dankzij die chrono toch aansluiten met de beste verliezende tijden. De finale staat morgen gepland. Als Beaucarne, aangesloten bij AC Deinze, daar bij de eerste vier eindigt, kwalificeert ze zich voor de Youth Olympic Games in augustus.

Dorian Boulvin mocht starten in de rechtstreekse finale van de 3000m. Hij bereikte echter niet de finish. Claire Orcel plaatste zich gisteren vlot voor de finale van het hoogspringen. Ze evenaarde daarbij haar PR van 1m77. In de finale kwam de Brusselse atlete echter niet hoger dan 1m74. Een voorlaatste plaats was haar deel.

Alle uitslagen bekijkt u hier.