Op de voorlaatste dag van het wereldkampioenschap in het Poolse Bydgoszcz zijn zowel het kwartet van de 4×400 meter als Chloe Beaucarne op de 100 meter horden er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale.

Net voor het middaguur mocht Alexander Doom in de startblokken voor de eerste van vier rondes die de ‘Junior Tornados’ moesten afleggen. Hij gaf de stok door aan Julian Cobbaert in vierde positie. Cobbaert kwam dan knap naar binnen vanuit baan negen en hield goed stand. Ook hordenloper Dylan Owusu hield goed stand op de vierde positie. Gerbrand Huts deed er in zijn baanronde nog alles aan om derde te worden – goed voor een finaleplaats – maar dat lukte helaas niet. Met 3’10″78 hadden ze ook niet genoeg om door te gaan met de snelste verliezende tijden. Geen finale dus voor het het viertal, maar wel een knappe tijd. Bekijk hun race hierboven.

Beaucarne strandt in halve finale

Ook Chloe Beaucarne slaagde er niet in om een zich te verzekeren van een plek in de finale op de 100 meter horden. In de derde reeks werd ze vijfde met 13″65, amper vijf honderdsten boven haar persoonlijk record.

Chloe Beaucarne - Foto: Tomas Sisk
Chloe Beaucarne – Foto: Tomas Sisk