Één honderdste scheelde het of we hadden twee dames in de finale op de 100m horden op het EK voor junioren in het Zweedse Eskilstuna.  Beaucarne zette de snelst verliezende tijd neer met 13″81 met een tegenwind van -1,2, waardoor ze morgen aan de start van de finale komt. Voor Van Cauwenberghe werd het net niet. Ze kwam met 13″84 amper één honderdste tekort om door te stoten. In beide halve finales werd er overigens met een bijna gelijke tegenwind gelopen.

“Net als deze voormiddag ging alles voorafgaand aan de wedstrijd goed. De opwarming verliep vlot en ik voelde me goed. Ik kwam voor de halve finales en als ik die kon halen, had ik al niets meer te verliezen. Dat ik nu met de snelst verliezende tijd doormag naar de finale had ik niet op gerekend. Alles in de finale is extra, want ik trek er met dezelfde ambities naar toe als naar deze halve finales. Hopelijk kan ik mijn persoonlijk record verbeteren, want nu kwam ik er heel dicht bij met tegenwind. Ik hoop dus op een gunstige wind en een persoonlijk record in de finale, de plaats doet er niet echt meer toe. Het is uiteraard zeer mooi meegenomen om als eerstejaars in de finale te belanden, maar nu ga ik vooral genieten”, reageerde een uitgelaten Beaucarne.

“Ik ben erg teleurgesteld, hiervoor was ik niet gekomen. Zeker niet om op één honderdste te stranden. Dat maakt het des te pijnlijker. Ik was niet goed gerecupereerd van mijn reeks deze voormiddag en kon niet het niveau halen dat ik wenstte. Jammer, maar ik neem deze ervaring hopelijk mee naar mijn volgend internationaal kampioenschap”, aldus een zeer teleurgestelde Van Cauwenberghe.

Geen finale voor Siliane Van Cauwenberghe - Foto: Viktor Benschop
Geen finale voor Siliane Van Cauwenberghe – Foto: Viktor Benschop