Chloë Beaucarne heeft op zaterdagmiddag de limiet gelopen voor het WK voor junioren. Op de Putbosmeeting bleef de atlete van AC Deinze vijf hondersten onder de gevraagde limiet op de 100m horden.

Chloë Beaucarne werd daarmee derde in de eerste serie van de 100m horden. Met 13″69 verbrak ze haar persoonlijke beste en bleef ze met beperkte meewind (0.3m/s) keurig onder de WKU20-limiet (13″74). Beaucarne was eerder dit jaar al goed voor 13″75 (Vlaams kampioenschap).

Beaucarne is daarmee de zesde atleet die zich plaats voor het WK voor junioren, dat deze zomer doorgaat in het Poolse Bydgoszcz.

Opvallende prestaties in het voorprogramma van de Putbosmeeting (tevens Flanders Cup) vielen verder onder meer te noteren op naam van Laures Bauwens. De scholier van Racing Gent klokt 24″11 en bleef daarmee onder de limiet voor het EK voor scholieren, maar ook op de dubbele afstand mocht een scholier juichen. Jonathan Sacoor klokte 47″90 en bleef ruim onder de 48″37 voor het EKU18. RCG-atleet Dylan Owusu bleef met 51″84 amper 1 honderdste verwijderd van de 400m horden-limiet voor het WK voor junioren. Winst op die 400m horden was er trouwens voor een sterke Michael Bultheel. Met 50″27 deed hij een halve seconde van zijn seizoensbeste, maar kwam hij zes honderdsten tekort om het EK te halen. Bultheel was wel al geplaatst voor de Olympische Spelen. Ook bij de vrouwen werd stevig gelopen op de lage horden. Nenah De Coninck verbeterde met 57″50 haar seizoensbeste met een kwart seconde en liep een tweede maal de B-limiet voor het EK.

In het naprogramma dook ook Tim Van De Velde in de 1500m onder de EK-limiet voor U18. Met 3’48”40 zette hij de vierde Belgische scholierenprestatie ooit neer. Hij haalde eerder ook al limiet op de 3000m.

Bekijk de uitslagen hier.