De vierde dag op het WK voor junioren in Polen was een zeer goede. Hordeloopster Chloë Beaucarne wist zich te plaatsen voor de halve finale, Claire Orcel ging dan weer vlot over de kwalificatiehoogte van 1m80. En alsof dat nog niet voldoende was behaalde meerkampster Hanne Maudens de eerste Belgische medaille op dit kampioenschap!

De eerste Belgische atlete die in actie kwam vandaag was Chloë Beaucarne. De atlete van AC Deinze had als doel om de reeksen te overleven, en is daar ook in geslaagd. Ze werd in haar reeks vierde en ging dus niet meteen met de eerste drie door naar de volgende ronde. Haar tijd van 13”74 bleek wel voldoende om met de verliezende tijden door te stoten naar de halve finales van morgen. Dan wil ze haar persoonlijk record van 13”60 scherper zetten.

Chloe Beaucarne - Foto: Tomas Sisk
Chloe Beaucarne – Foto: Tomas Sisk

Volgende aan de beurt was Claire Orcel, nog zo iemand met reeds internationale ervaring op de teller. In het hoogspringen werd een sprong over 1m80 beloond met een plaatsje in de finale van zondag. Met een persoonlijk record van 1m84 achter haar naam zou dat normaal geen probleem mogen zijn. Zonder ook maar één foutieve sprong ging de Belgische die studeert in de VS vlotjes door naar de volgende ronde. In haar spoor ook twaalf andere waardoor slechts vier atleten afscheid moeten nemen na de kwalificaties.

De prestatie van de dag komt van meerkampster Hanne Maudens. Het was bij het verspringen al meteen bingo. Met 6m34 won ze niet alleen in haar groep maar zette ze ook de beste prestatie neer onder alle deelneemsters. Daarmee schoof ze van een achtste plek op naar de derde plek.

In het vogende nummer, het speerwerpen, wist ze die voorsprong te behouden. Ze wierp 40m29 ter terwijl ze een persoonlijke beste van 42m27 heeft staan. De Zweedse Bianca Salming naderde zo tot op dertien punten wat het spannend maakte voor de afsluitende 800m. De Belgische atlete van Vlierzele Sportief naam daarin het heft in eigen handen. Ze kwam als eerste door na 400m en een ronde later was dat nog steeds het geval. Na het zilver vorig jaar op het EK voor junioren in Eskilstuna grijpt ze nu het brons op het WK voor junioren! Met een tijd van 2’15”70 komt ze op een eindtotaal van 5881 punten, een nieuw persoonlijk record! Een interview met de derde beste meerkampster van de wereld bij de junioren vindt u hieronder.