In het voorprogramma van de Memorial Van Damme kwamen de beste Belgische scholieren in actie op de 100m, 400m, 1000m en ook op de 4x100m. Ondanks dat het BK cadetten en scholieren afgelopen weekend plaatsvond, werden er toch nog sterke tijden neergezet.

De scholieren meisjes op de 100m mochten de spits van de Youth Memorial afbijten. Het was hordenloopster en bronzen medaille op de YOG in Nanjing Chloë Beaucarne die naar de overwinning snelde met 12.05. Kersvers Belgisch kampioene Judith Dillens moest haar meerdere erkennen in Beaucarne. Dillens werd 2de met 12.29. Bij de scholieren jongens haalde eerstejaars Jordan Paquot het van topfavoriet én Belgisch kampioen Tobias Capiau. De tijd van Paquot van 10,87, was eveneens goed voor de beste Belgische scholierenprestatie van dit jaar. Capiau moest met 10.96 en een 2de plaats vrede nemen.

Hierna was het aan de scholieren jongens om de baanronde af te leggen. Belgisch kampioen Alexander Doom gaf zijn titel nog wat extra kleur door als eerste te finishen in 48.56. Belgisch kampioen op de 400m horden Dylan Owusu liep naar een tweede plaats met 49.00. Opmerkelijk: er bleven maar liefst 5 scholieren onder de 50 seconden.

Bij de meisjes stond er geen 400m op het programma, wel een hoogspringcompetitie. Daarin won Sarah Leonard met een sprong over 1m71.

Het kruin van de Belgische scholieren op de halve fond en fond mocht deelnemen aan de 1000m. Lotte Scheldeman en Dries De Smet leken topfavorieten. Beiden maakten hun favorietenrol waar door te winnen in respectievelijk 2:49.79 en 2:30.91.

Als afsluiter van de Youth Memorial kwamen de scholieren in actie op de 4*100m. Bij de meisjes haalde Tienen het met 48.96. Bij de jongens ging de overwinning naar Excelsior met 43.19