Chloe Beaucarne en Siliane Van Cauwenberghe zijn er allebei in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales. Beaucarne moest opboksen tegen de wind, maar won uiteindelijk haar reeks in 13″92. In de derde reeks was de wind gedraaid Voor Van Cauwenberghe en het draaide goed uit voor haar. Ze werd tweede in een nieuw persoonlijk record van 13″65. Beide dames komen om 16u30 al in actie voor hun halve finales. Wij slaagden erin om beide dames kort te spreken na hun goede prestaties tijdens de reeksen.

“Ik ben altijd wel goed tegen de wind en mijn ritme zat ook goed . Ik voelde tijdens de opwarming dat ik klaar was en het is er ook uitgekomen. Dus nu ga ik zo snel mogelijk proberen recupereren, want de halve finale is deze middag al. Ik ben heel blij dat ik die halve finales al weet te bereiken. In de finale geraken zou schitterend zijn, maar mijn doel was de halve finales dus al de rest is bonus”, reageerde reekswinnares Beaucarne.

Siliane Van Cauwenberghe - Foto: Viktor Benschop
Siliane Van Cauwenberghe – Foto: Viktor Benschop

“Ik ben heel erg blij én opgelucht. Ik had echt wel veel stress voor de reeksen. Mijn persoonlijk record in de reeksen kunnen verbeteren is mooi. Hopelijk kan ik straks tijdens de halve finales nog iets beter doen, zodat ik zeker in die finale zit, want dat is toch waar ik op voorhand op mik”, aldus Van Cauwenberghe.