En of een te grote kalenderdruk ook positief kan uitpakken… De drukke zomermaanden deden de traditierijke Memorial Buyle dit jaar omdopen tot Putbosmeeting en zo’n anderhalve maand vroeger inplannen, maar dat legde de organisatie allerminst windeieren. Oordegem implodeerde onder de limieten en het Putbosstadion daverde op zijn grondvesten. Een bloemlezing.

Chloë Beaucarne - Foto: Jörgen Lammens
Chloë Beaucarne – Foto: Jörgen Lammens

De juniorendamesploeg op de 4x100m, die vandaag bestond uit Chloë Beaucarne, Nenah De Coninck, Cindy Van Der Veken en Manon Depuydt, gaf al in het voorprogramma het goede voorbeeld. Zij eindigden op de 4x100m als tweede in 45″81. Daarmee doken ze 44 honderdsten onder het EKU20-minimum van 46″25. Het viertal spurtsters kan bijgevolg met een gerust hart de examens in.

Ook Dylan Owusu moet zich niet meer druk maken om de EK-limiet. Nadat hij op de IFAM Outdoor vorig weekend er al héél dichtbij was, wist hij vandaag wel onder de limiet te duiken. Op de 400m horden snelde hij richting 52″25, zo’n 27 honderdsten onder het EKU20-minimum van 52″52. Ook hij mag zich dus opmaken voor een reisje naar het Zweedse Eskilstuna waar het EK van 16 t.e.m. 19 juli doorgaat.

Denis Hanjoul - Foto: Jörgen Lammens
Denis Hanjoul – Foto: Jörgen Lammens

Chloë Beaucarne had de smaak schijnbaar te pakken, want na selectie met de 4x100m plaatste ze zich ook op de 100m horden voor het EK voor junioren. Met 13″78 klokte ze exact de gevraagde limiettijd. Een kunstje dat collega-juniore Siliane Van Cauwenberghe met argusogen zal aanschouwd hebben, want luttele minuten later, in de volgende reeks, deed zij nog een honderdste beter: 13″77, en eveneens goed voor een tripje naar Eskilstuna! Ook bij de mannen was er reden tot vieren. Denis Hanjoul van DCLA mag zich immers opmaken voor de Universiade. Hij liep op de hoge horden naar 13″80, waarmee hij onder de vooropgestelde 13″85 duikt. Hanjoul mag dus naar het Zuid-Koreaanse Gwanju, waar de universiade van 3 tot en met 14 juli doorgaat.

Justien Grillet - Foto: Jörgen Lammens
Justien Grillet – Foto: Jörgen Lammens

En nog was het limietenfestijn niet ten einde in het Putbosstadion. Waar juniore en 800m-specialiste Renée Eykens maar net in faalde, lukte belofte Justien Grillet wel op de 400m: de limiet voor het EK lopen. Met 53″31 bleef Grillet een comfortabele 24 honderdsten onder de richttijd voor deelname aan het EKU23 in Tallinn. Scholiere Elise Vanderelst van MOHA liep op de dubbele afstand naar 2’07″42, waarmee ze onder de WK-limiet voor scholieren van 2’07″97 blijft. Ze mag Hanne De Baene en Jochem Vermeulen vergezellen naar het Colombiaanse Cali. Juniore Lotte Scheldeman van ADD slaagde er met 2’07″11 net niet in om onder de limiet voor het EK voor junioren in Eskilstuna (2’06″21) te blijven.

Ook Aurèle Vandeputte van HAC schoot raak op de 800m. Nadat de HAC-atleet op de IFAM en in Lokeren zijn tanden stukbeet op de limiet van 1’47″83 mocht hij met 1’47″58 uiteindelijk naar het EK voor beloften in Tallinn. Aaron Botterman van KAAG verzekerde zich vorige week (op dezelfde piste) al van deelname.

Bekijk alle uitslagen (en limieten) uit Oordegem hier.