Op vrijdagnacht heeft Chloë Beaucarne een bronzen medaille behaald op de Youth Olympic Games. In het Chinese Nanjing klokte de Deinzese hordenloopster 13″61 in de finale van de 100m horden en legde daarmee beslag op de eerste Belgische atletiekmedaille van dit toernooi.

De race, het zegegebaar en de podiumceremonie van Beucarne (her)bekijken? Het kan hier.

Beaucarne had zich in de reeksen op woensdag geplaatst met een dik persoonlijk record. Toen was de topsportschoolstudente nog goed voor 13″46, een derde Belgische scholierentijd ooit. Zo’n chrono was uiteindelijk niet nodig in de finale. Met 13″61 reef de 17-jarige Beaucarne op knappe wijze het brons binnen. De Franse Laura Valette won in een persoonlijke beste van 13″34. De Wit-Russische Elvira Herman deed amper 4 honderdsten langer over de race.

Chloë Beaucarne veroverde vorig jaar al zilver op de EYOF-kampioenschappen. Dit jaar werd dat tornooi in een andere formule georganiseerd. Via de EYOT (Trials) plaatsten de betere Europese scholieren zich voor de tweede editie van de Zomerse Jeugdspelen in Nanjing.