Dit keer trokken de atleten niet naar Heusden-Zolder voor de Nacht van de Atletiek, maar werd er gevochten om de Vlaamse titels. De rode draad vandaag was een stevige wind die verschillende keren te hard in het voordeel blies van de atleten op de kortere loopnummers. Ook op de kampnummers was het met de wisselende windomstandigheden zoeken om de juiste aanloop te vinden.

In de reeksen van de 100m bij de vrouwen gaf scholiere Lotte Van Lent haar concurrenten meteen het nakijken. Zij snelde de rechte lijn af in een meer dan degelijke 11”98. In de finale moest ze uiteindelijk de duimen leggen voor Bo Nijs. Van Lent mocht niet alleen huiswaarts keren met een zilveren medaille, want haar sterke prestatie werd eveneens beloond met een selectie voor de EYOF die deze zomer in Hongarije plaatsvindt.

Op datzelfde nummer bij de mannen moest de finishfoto duiding geven wie het snelst was. Zowel Victor Hofmans als Andreas Vranken liepen naar een sterke 10”56 (+2.6 m/s), maar het was Hofmans die het uiteindelijk haalde. Kobe Vleminckx vervolledigde het podium met 10”66. Hofmans mocht later op de dag nog een tweede gouden medaille in ontvangst nemen dankzij zijn snelle 200m.

Niemand die eraan twijfelde dat Eline Berings de titel op de hoge horden zou bemachtigen. In de reeksen liet ze al een tijd van 13”41 optekenen, in de finale deed ze het nog net iets beter met 13”33. Hiermee bleef ze slechts vier honderdsten boven haar seizoensopener van vorige week. Ook Chloë Beaucarne liet van zich horen, want met haar 13”60 evenaarde ze niet alleen haar PR, maar komt ze ook aardig dicht in de buurt van de EK-limiet voor beloften waarvoor ze 13”50 moet lopen. Bij de mannen won Dario De Borger de 110m horden met 13”87 in de reeksen en 13”85 (+2.8 m/s) in de finale.

Elise Lasser – Foto: Tomas Sisk

Margo Van Puyvelde en Elise Lasser maakten er een mooi duel van op de baanronde. Het was die eerste die het uiteindelijk haalde in een tijd van 54”16, Lasser volgde een ogenblik later in 54”91. Om de het EK-ambities in te lossen zal belofte Van Puyvelde beter moeten doen dan 53”15 en zal Lasser onder de 54”17 trachten te duiken om te voldoen aan de juniorenlimiet.

De 400m bij de mannen werd wat verrassend gewonnen door Alexander Doom. Doom kon Belgian Tornado Michaël Rossaert nog nipt voorblijven en finishte na 47”55. Rossaert moest genoegen nemen met het zilver en 47”68.

Dylan Owusu slaagt er voorlopig nog niet in om zich te kwalificeren voor het EK beloften op de 400m horden (51″01). Vorige week kwam hij al héél dicht bij de limiet, maar vandaag verging het hem iets minder goed met zijn 52”46. Zijn tijd was wel goed genoeg om de Vlaamse titel te mogen ontvangen.

Michael Obasuyi komt slechts 10 cm tekort voor de EK-limiet – Foto: Tomas Sisk

Op de kampnummers geen Ben Broeders in het polsstokspringen. Net voor de start gaf hij verstek door een lichte knieblessure die hij opliep tijdens de opwarming. Zijn volgende wedstrijden zouden gelukkig niet in het gedrang komen. In het verspringen sprong vooral de 7m41 van Michael Obasuyi in het oog, amper tien centimeter verwijderd van de EK-limiet voor junioren. Mathias Broothaerts bewees met zijn 7m58 opnieuw op de goede weg te zijn.

Noor Vidts kwam zowel aan de bak in het speerwerpen als het verspringen. In het verspringen was ze de beste met 5m86, in het speerwerpen liet ze een voor haar degelijke 33m07 opmeten. Vidts kan dus met een gerust gevoel afreizen naar Oostenrijk voor de prestigieuze Hypomeeting die aanstaand weekend plaatsvindt.

De overige resultaten kan u hier bekijken.