Er werd niet alleen in Herentals gestreden vandaag. Ook het Putbosstadion in Oordegem ontving vandaag een grote groep atleten. De Belgische titels bij de studenten werden er namelijk verdeeld. Wij gidsen u doorheen de hoogtepunten van de dag.

Margo Van Puyvelde kan doorgaan als één van de revelaties van afgelopen winter. Indoor dook de atlete van ASVO onder de 54 seconden op 400m. Ze kwam toen al in de buurt van de EK-limiet bij de beloften. Vandaag stond er echter een 400m horden op het programma. Van Puyvelde bevestigde haar stevige chrono’s en liep naar 58″40. Daarmee is ze amper 30 honderdsten verwijderd van de EK-limiet op de horden.

Eliott Crestan – Foto: Tomas Sisk

De 400m bij de mannen beloofde een mooie wedstrijd te worden zonder uitgesproken favorieten aan de start en zo geschiedde het ook. Arkad Alston bleek de sterkste aan de streep. Hij liet de klok na 48″42 stoppen. Christian Iguacel en 800m-specialist Eliott Crestan liepen naar de tweede en derde plaats met respectievelijk 48″64 en 48″76. Crestan lijkt goed in vorm te zitten en zou de komende weken zich al willen verzekeren van de EK-limiet op de 800m bij de junioren.  Op de 100m bij de mannen kwam Raphael Kapenda al gevaarlijk dicht in de buurt van de limiet om naar datzelfde EK voor junioren te mogen. Kapenda kwam met 10″63 negen honderdsten tekort.

Trainingsmaatjes Sarah Missinne en Chloë Beaucarne hoopten op een degelijke chrono op de hoge horden. Beide dames gaan de komende weken op zoek naar de gevraagde 13″54 om naar het Poolse Bydgoszcz af te zakken om er het EK voor beloften te betwisten. Vandaag deden ze het alvast meer dan degelijk. Missinne trok  aan het langste eind met 13″73, terwijl Beaucarne amper drie honderdsten later over de finish kwam. Minder nieuws uit dezelfde trainingsgroep kwam van Nenah De Coninck. De atlete uit het Gentse moest haar 200m vroegtijdig staken door een blessure aan de hamstrings.

Ben Broeders – Foto: Peter Wagemans

In het polsstokspringen kwam Ben Broeders in actie. Broeders is al zeker van het EK voor beloften. Vandaag moest hij zijn meerdere erkennen in de Nederlander Koen Van Der Weijst. Beide heren sprongen over 5m23, maar onze noorderbuur legde een beter parcours af. In het hinkstapspringen stond er geen maat op Leopold Kapata. Hij sprong als enige voorbij de 15m met 15m17 De titel bij de studenten was echter voor Yves Pausenberger met 14m42.

De uitslagen vindt u hier.