Jeroen D’hoedt start morgen op de IFAM als één van de favorieten op de 1500m. D’hoedt, die dit seizoen nog geen 1500m afwerkte, krijgt rondom hem een sterk deelnemersveld met o.a. ook Pieter-Jan Hannes. Hij heeft er zeker zin in, maar denkt dat het EK-minimum nog iets te vroeg komt. Wij stelden hem nog kort enkele vraagjes.

Isaac Kimeli en clubmakker Jeroen D'hoedt - Foto: Jasper Jacobs
Isaac Kimeli en clubmakker Jeroen D’hoedt – Foto: Jasper Jacobs

Dag Jeroen, hoe heb je de overgang van je stage naar de eerste testwedstrijden verteerd?

“Eerlijk gezegd niet super. Het was de eerste keer dat ik zo’n impact had van de jetlag (heb bijna 2 weken niet geslapen) en dit in combinatie met wat overbelastingen zorgde ervoor dat ik niet alles heb kunnen afwerken zoals ik het wou.”

Zit je op schema voor het EK?

“Op schema zit ik zeker, al had ik wel liever enkele weken verder gestaan. Ik heb echter een uitstekende winter en een goeie stage achter de rug dus ik maak me absoluut geen zorgen.”

Met welk doel vat je de IFAM aan?

“Voor mij is de IFAM echt een voorbereidingswedstrijd, een wedstrijd die ervoor gaat zorgen dat ik naar volgende weken toe nog grote stappen zal zetten. Het is ook voor mij een beetje gissen wat ik momenteel kan zonder al te veel specifieke trainingen. Afgelopen dinsdag werkte ik pas mijn eerste echte 1500m training af, dus ja, het wordt kijken wat ik al kan.”

Wat verwacht je van de tegenstand? Wie gaat er volgens u voor dé topprestatie op de IFAM zorgen?

“Ik denk dat het een uitstekende race gaat worden. Met de tegenstand ben ik niet al teveel bezig, voor mij is het vooral de bedoeling eens goed ‘kapot’ te gaan! Ik denk dat er veel Belgen zich zullen tonen maar dat het voor absolute topprestaties misschien nog iets te vroeg is?”

IFAM 2014

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij minimaal één atleet, die hoge ogen wil gooien op 31 mei, in de kijker.  Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.