Na zijn valpartij op de World Relays werd een breukje in de elleboog van Kevin Borlée vastgesteld. Het weerhield hem van deelname aan de Diamond League in Eugene van morgen.

Kevin Borlée kwam vorig weekend ten val op de World Relays in de Bahamas. In de reeksen struikelde hij als startloper na zijn aflossing met Julien Watrin. Daags nadien werd getwijfeld tot het laatste moment, maar uiteindelijk nam Kevin alsnog deel aan de B-finale, die ze wonnen.

Beide broers Borlée gaven gisteren verstek voor de Diamond League van Eugene, waar ze normaal morgen zouden starten op de 400m. Nu blijkt dat bij Kevin een breukje zou vastgesteld zijn aan het spaakbeen en ook de ligamenten van de elleboog zouden lelijk geraakt zijn. Een weekje niet lopen, maar aanpast trainen, zou moeten voldoende zijn. Ook broer Jonathan heeft afgezegd voor Eugene. Hij sukkelt al een aantal dagen met een verkoudheid en wil geen risico’s nemen.

Jonathan start volgende week normaal in Hengelo op de FBK Games. Kevin herneemt pas met de Europabeker op 21 en 22 juni.

Bekijk de beelden van de tuimeling op de World Relays hier opnieuw.