Tim Rummens werd op het afgelopen Vlaams kampioenschap tweede op de 400m horden. De DCLA’er, die afgelopen week te horen kreeg dat hij mee mag naar het WK aflossingen, kampte met pijn na een val op training en ook de omstandigheden speelden niet echt in zijn voordeel.

“Het ging moeizaam, want ik had mij te laat aangemeld en daarom moest ik in de slechtste reeks starten in een slechte baan”, zo reageerde hij achteraf. Rummens ging er niet vanuit dat hij in Gentbrugge de EK-limiet ging lopen, want hij was dezelfde week van het Vlaams kampioenschap gevallen op training en daar had hij nog aardig wat last van. De last is gelukkig niet zodanig erg en Rummens zal een van komende dagen het vliegtuig opstappen richting de Bahama’s voor het WK aflossingen. Hij heeft er absoluut zin en kijkt er naar uit om op het groot kampioenschap te staan. Het gesprek met Tim Rummens bekijkt u hierboven.