De KBAB heeft de namen gelost die op 1 en 2 mei onze landskleuren zullen verdedigen tijdens de World Relays in het Poolse Silsesia. Ons land stuurt drie ploegen naar het WK aflossingen met in totaal 12 namen, verdeeld over de 4x400m bij de mannen en vrouwen én de mixed relays. Jonathan Sacoor maakt de oversteek van de Verenigde Staten naar het Europese vasteland voor het WK. 

12 atleten zullen ons land vertegenwoordigen op het komende WK aflossingen in het Poolse Silesia. Het wordt op 1 en 2 mei uitkijken naar onze landgenoten op de 4x400m. België vaardigt drie teams af met de mannen, vrouwen en gemengde ploeg. In 2019 waren de Belgian Tornados goed voor een bronzen plak. De meest opvallende naam in de Belgische selectie is zonder twijfel die van wereldkampioen bij de junioren, Jonathan Sacoor. Sacoor kon bij zijn eerste wedstrijden in openlucht nog niet overtuigen met chrono’s boven 47 seconden op de baanronde.

Opvallende afwezigen in de selectie: Hanne Claes en Julien Watrin. De vaste waarden bij de aflossingsploegen kwamen ook afgelopen winter al niet in actie. Claes werkt volop toe naar de Olympische Spelen in Tokio, waarvoor de hordeloopster al geplaatst is. Watrin is licht geblesseerd en geeft daardoor forfait. Op die manier worden Christian Iguacel en Hanne Maudens voor het eerst geselecteerd in openlucht bij respectievelijk de Tornados een Cheetahs.

De Belgian Cheetahs doen een beroep op deze namen.

 • Cynthia Bolingo Mbongo (CABW)
 • Paulien Couckuyt (VAC)
 • Camille Laus (OEH)
 • Hanne Maudens (VS)
 • Margo Van Puyvelde (ASVO)
 • Imke Vervaet (RCG)

De Belgian Tornados rekenen op volgend zestal.

 • Dylan Borlée (OEH)
 • Jonathan Borlée (OEH)
 • Kévin Borlée (OEH)
 • Christian Iguacel (LYRA)
 • Jonathan Sacoor (OEH)
 • Robin Vanderbemden (SER)

Bolingo, Laus, Maudens, Van Puyvelde, de broers Borlée en Sacoor kunnen ook van start gaan tijdens de mixed relays.

Meer info World Relays kan u hier terugvinden.