De baanindeling voor de drie Belgische ploegen op de World Relays in het Japanse Yokohama is bekend. Ook de opstellingen zijn vrijgegeven. Hieronder vindt u ook het programma van de Belgen terug.

De Belgian Cheetahs zijn als eerste aan zet. Ze starten vanuit baan 7 in de eerste reeks, en die is sterk bezet met onder meer Polen, Australië en Groot-Brittannië. De eerste twee van elke reeks stoten door, samen met de twee snelste verliezende tijden. Dat geldt ook bij de mannen en in de gemengde estafette. Camille Laus is startloopster en Hanne Claes volgt als tweede, met de bedoeling om meteen voorin mee te strijden. Paulien Couckuyt loopt als derde, de 19-jarige Lucie Ferauge moet het afmaken.

De Belgian Tornados hebben meer geluk met hun reeksindeling en starten in de tweede reeks vanuit baan 3. Frankrijk, Duitsland en Japan zijn de voornaamste concurrenten, maar die moeten onze jongens in principe aankunnen. Dylan Borlée is startloper en geeft het stokje door aan Robin Vanderbemden. Daarna volgt ervaren rot Jonathan Borlée, om vervolgens te slotronde over te laten aan juniorenwereldkampioen Jonathan Sacoor.

De Belgian Mixed Relay treedt in de eerste reeks aan vanuit baan 4. Vooral Jamaïca en Australië lijken moeilijk te kloppen. Julien Watrin, Camille Laus, Liefde Schoemaker en Jonathan Sacoor verdedigen de Belgische kleuren. Merk op dat Camille Laus en Jonathan Sacoor ieder twee keer aan de bak moeten in korte tijd.

Programma van de Belgen (in Belgische tijd):

Zaterdag:

12u05 Reeksen 4x400m vrouwen met Belgian Cheetahs

12u40 Reeksen 4x400m mannen met Belgian Tornados

14u22 Reeksen 4x400m gemengd met Belgian Mixed Relay

Zondag:

11u52 B-finale 4x400m vrouwen, mogelijks met Belgian Cheetahs

12u05 B-finale 4x400m mannen, mogelijks met Belgian Tornados

12u21 Finale 4x400m vrouwen, mogelijks met Belgian Cheetahs

12u37 Finale 4x400m mannen, mogelijks met Belgian Tornados

12u53 Finale 4x400m gemengd, mogelijks met Belgian Mixed Relay