Vandaag, op Hemelvaartsdag, werd in Heusden-Zolder gestreden om de Vlaamse titels. In het atletiekstadion De Veen werden enkele straffe prestaties neergezet. Wij sommen de opmerkelijkste resultaten hieronder neer.

Geen al te gemakkelijke weersomstandigheden voor de atleten op het Vlaams kampioenschap AC. De stevige wind zorgde vaak voor ongeldige tijden op de sprintnummers, in het langere werk werd meestal geopteerd voor een tactische race.

Vooral op de kampnummers werden hoge toppen gescheerd. Vanessa Sterckendries kwam in Hasselt tot 67m05 in het hamerslingeren, nog geen halve meter van haar eigen nationaal record. De werpster van OEH won daarmee overtuigend de Vlaamse titel. In het hoogspringen was Zita Goossens de beste met 1m75. Meerkampster Noor Vidts gaf zichzelf een mooi verjaardagscadeau met goud in het verspringen (6m06) en brons op de 100m horden in een nieuw persoonlijk record van 13″71.

Ben Broeders – Foto: Peter Wagemans

Bij de mannen kwam Ben Broeders als enige tot 5m58 in het polsstokspringen. Voorbije zaterdag zette hij op de IFAM nog een persoonlijke recordhoogte van 5m62 neer. Voor het WK wordt 5m71 gevraagd. In het kogelstoten toonde Matthias Quintelier zich de krachtpatser. Met 17m35 zette hij een nieuw persoonlijk record neer. Mathias Broothaerts won de Vlaamse titel in het verspringen met een sprong van 7m41 (+3.1m/s).

Het hoogtepunt van het kampioenschap was weggelegd voor de speerwerpers. Junior Cedric Sorgeloos zette twee keer een nieuw Belgisch record neer. Timothy Herman pakte de Vlaamse titel dankzij een worp voorbij de 80m. Meer over hun prestatie kan je hier lezen.

Sarah Missinne – Foto: Peter Wagemans

Over naar de loopnummers dan. Op de 100m horden trok Sarah Missinne met 13″45 aan het langste eind in de finale. Angel Agwazie mocht het zilver mee naar huis nemen dankzij een tijd van 13″68. Op de vlakke 100m kregen we een zeer jeugdig trio op het podium te zien. Juniore Rani Rosius won in 11″77, leeftijdsgenote Rani Vincke dook met 11″88 voor het eerst onder de 12 seconden. Het brons ging naar eveneens iemand van het jaar 2000, want Justine Goossens klokte af na 11″95. Ook op de halve baanronde werd sterk gelopen. Imke Vervaet won met te veel rugwind in 23″24 (+3.2m/s) van Elise Mehuys en Manon Depuydt. Dat duo finishte respectievelijk na 23″54 en 23″57.

Op de 200m bij de mannen mocht Kobe Vleminckx zegevieren in een tijd van 21″23 (+2.1m/s). Dylan Owusu bevestigde met een tijd van 51″05 op de 400m horden. Afgelopen zaterdag liep hij op de IFAM nog naar de EK-limiet voor beloften. Kine Gaye liet de klok op de baanronde zonder hindernissen na 54″63 stoppen, terwijl Vincent Vrijsen voor eigen volk aan 49″06 genoeg had om de titel binnen te halen.

De resultaten van het Vlaams kampioenschap kan u hier terugvinden.