De Belgian Cheetahs hebben zich verzekerd van het WK in Doha dankzij een tweede plaats in de B-finale van de World Relays in Yokohama. De Cheetahs hadden tot en met de derde loper geen zicht op een ticket naar Doha, tot het Duitse team een grote fout maakte bij de laatste wissel. Camille Laus had de opdracht om van de vierde naar de tweede plaats te stomen en klaarde de klus. De tijd van 3’31″71 was bijzaak. Nederland won de B-finale in 3’29″03.

De Belgian Cheetahs hadden na het missen van de A-finale één kans om zich nu al te verzekeren van hun deelname aan het WK in Doha. Daarvoor was wel de eerste of de tweede plaats in de B-finale nodig. Nederland leek, door het feit dat Lisanne De Witte in tegenstelling to gisteren wél in actie kwam, buiten schot. De grote concurrent zou Duitsland worden.

Hanne Claes nam de start voor haar rekening en deed het meer dan degelijk. De hordeloopster gaf de stok als derde door aan nog een hordespecialiste, Paulien Couckuyt. Dankzij een pittige eerste bocht bracht ze de ploeg in tweede positie. Nederland had een te grote bonus opgebouwd, waardoor het tussen Duitsland en ons land zou gaan. De Duitsers toonden zich net voor de tweede wissel echter net dat tikkeltje sterker. Youngster Liefde Schoemaker was daardoor op achtervolgen aangewezen. De 16-jarige atlete hield knap stand, al leek Doha even buiten bereik, tot de Duitsers hun wissel volledig de nek omwrongen. Het WK leek opnieuw mogelijk en Camille Laus kwam onder stoom. In haar gekende stijl werkte ze op een geniale manier af. Haar splittijd van 51″81 is gewoonweg indrukwekkend!

De tweede plaats in de B-finale en een tiende plaats in totaal was binnen. Op die manier kunnen de Cheetahs in alle rust toewerken naar het WK. Dankzij het derde ticket naar Doha hebben de Belgische teams in Japan een perfect rapport. Wat kunnen de Belgian Tornados en het Mixed Relay Team straks nog in de finales?

De splittijden van de Cheetahs

Hanne Claes: 52″70
Paulien Couckuyt: 53″70
Liefde Schoemaker: 53″50
Camille Laus: 51″81