De Belgian Tornados hebben opnieuw een schitterende prestatie geleverd op de World Relays. In het Japanse Yokohama kwam het kwartet, bestaande uit D. Borlée, Vanderbemden, J. Borlée en Sacoor, als vierde over de finish. Dankzij diskwalificatie van de Verenigde Staten werd dat een fantastische bronzen medaille!  De overwinning ging naar Trinidad en Tobago.

Weinig wijzigingen in het Belgische team in vergelijking met gisteren, maar wél een belangrijke. De stijve hamstring van Jonathan Borlée is blijkbaar goed losgekomen, hij nam de plaats in van Julien Watrin als derde loper. Dylan Borlée mocht zoals gewoonlijk starten en deed dat vanuit baan acht. Hij ging snel van start maar moest daarna wat gas terugnemen waardoor hij nog net de Verenigde Staten zag passeren. Na de lancering van Robin Vanderbemden liep ons land op de vijfde plaats, de top drie was dan enkele meters voorop.

Ook Jonathan Borlée kon geen plaats opschuiven, al kwam hij wel in het spoor van Japan te zitten. Een medaille was nog steeds moeilijk aangezien de beste drie landen verderop liepen. Slotloper Jonathan Sacoor werkte een verstandige race af. Eerst hield hij klaarblijkelijk wat in, om tijdens zijn laatste 100m alles te geven. Resultaat: Japan, dat in de reeksen nog voor ons eindigde, moest nu lijdzaam toezien hoe Sacoor in 3’02″70 de vierde plek wegnam.

Een misschien ondankbare plaats op het eerste zicht, tot dat de Verenigde Staten een DQ bij hun naam zagen staan. Een onverhoopte derde plek ging dan toch naar onze Belgian Tornados. Net als in 2015 pakt ons land een medaille op de World Relays. Ook toen zorgde onze mannelijke aflossingsploeg voor brons. De winst in Yokohama ging met 3’00″81 naar Trinidad en Tobago. Het zilver was weggelegd voor Jamaica.

Splittijden van de Belgian Tornados:

Dylan Borlée: 46″60

Robin Vanderbemden: 46″20

Jonathan Borlée: 44″80

Jonathan Sacoor: 45″10