Het Belgische team van de Mixed Relay is achtste geworden op de World Relays in het Japanse Yokohama. Lange tijd hadden we zicht op een mooie ereplaats, en zelfs podium, maar slotloper Sacoor bleek onvoldoende hersteld van zijn vorige race. De Verenigde Staten mochten na een gemiste titel bij zowel de mannen als de vrouwen bij de mixed toch zegevieren.

Na de fantastische reekswinst in de halve finale moest het Belgische Mixed Relay team zich nu bewijzen in de finale. Julien Watrin mocht opnieuw de spits afbijten. Na een eerder matige start kwam hij stevig op gang. Hij gaf de stok rond de derde positie door aan Lucie Ferauge. Die beet stevig op haar tanden om in het spoor te blijven en zelfs, tevergeefs weliswaar, op te schuiven. In haar laatste 100m moest ze die inspanning een beetje bekopen waardoor ons land twee plaatsen terugzakte. Wanneer Hanne Claes werd gelanceerd waren onze twee meest frisse lopers reeds opgesoupeerd (Hanne Claes en Jonathan Sacoor liepen ook de finale voor respectievelijk de Belgian Cheetahs en de Belgian Tornados).

Claes kon de schade goed beperken en schoof zelfs een positie op. Ze zette Jonathan Sacoor op de vierde positie. Een medaille was nog steeds mogelijk. Maar met slechts 15′ recuperatie in de benen kwam het melkzuur bij Sacoor al snel heel hoog te zitten. Onze slotloper viel begrijpelijk terug en kwam als achtste en laatste over de eindmeet in 3’25″74.

Geen man of vrouw overboord, gisteren plaatsten ze zich namelijk al voor het WK in Doha. Zonder geblesseerden Kevin Borlée, Cynthia Bolingo en ook wel Jonathan Borlée zat hier wellicht meer in. De Verenigde Staten, die op de 4x400m geen goud wonnen bij zowel de mannen als de vrouwen, konden nu wél overtuigen. Ze klokten af op 3’16″43 en hadden daarmee meer dan anderhalve seconde voorsprong op hun dichtste achtervolger Canada. Het brons ging naar Kenia.

Splittijden van het Belgische Mixed Relay team:

Julien Watrin: 46″50

Lucie Ferauge: 53″20

Hanne Claes: 53″60

Jonathan Sacoor: 52″44