Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Krijn Van Koolwijk is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De ex-profatleet uit Tessenderlo aangesloten bij Looise AV,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Wintervoorbereiding was iets minder goed. Mijn vrouw (Kristine Strackx, nvdr) is voor de 3de keer zwanger en daar heeft ze in het begin enorm van afgezien. Ik heb dan ook geregeld een training overgeslagen en ben daarenboven ook nog eens ziek geweest. Nu is de zwaarste periode achter de rug waardoor ook de trainingen steeds beter gaan. Hopelijk zijn we nu vertrokken voor de rest van de winter!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* De nachtcross van mijn club LOOI staat zeker op het programma, plus de meeste CrossCups na Nieuwjaar. Voor de rest bekijk ik nog welke buitenlandse veldlopen of wegwedstrijden we hier zullen aan toevoegen.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Mijn voornaamste ambitie is om nog eens gezond uit de winter te komen en dan een degelijke zomer te draaien, want dat is alweer even geleden. Voor de rest wil ik me gewoon amuseren tijdens de wedstrijden die ik loop deze winter!

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* Dat ik hard ga mogen lopen om ze te kloppen!
Mijn top3 – Mannen: 1) Lander Tijtgat; 2) Jeroen D’Hoedt; 3) Kim Ruell; Vrouwen: 1) Veerle Dejaeghere; 2) Almensh Belete; 3) Veerle Van Linden;

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Isaac Kimeli & Imana Truyers.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)?
* Moeilijk te zeggen of te voorspellen, maar ik hoop natuurlijk vooraan te eindigen. Met speeldagwinst ben ik uiteraard ook al heel tevreden!

De MegaSpike-ploeg “Mudducks” van Krijn bestaat uit:
>> Mannen: Lander Tijtgat (EA – 20m), Kim Ruell (RESC – 16m), Jeroen Hendrikx (LOOI – 13m), Tom Van Rooy (ACHL – 10m) & Lander Vanderspikken (LOOI – 1m)
>> Vrouwen: Imana Truyers (AVT – 14m), Ferihwat Gamachu (RFCL – 10m), Jenna Wyns (VAC – 6m), Anja Peeters (LOOI – 5m) & Elke Steffens (DCLA – 4m)

Meer info ivm deze Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be