Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Louise Carton (HCO) is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De Belgisch Kampioene Veldlopen bij de juniores vrouwen 2013,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Louise Carton - Foto: Jasper Jacobs
Louise Carton (rechts) – Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Het hervatten van de trainingen na een rustperiode gaat altijd wat moeizaam, maar ondertussen verlopen de trainingen zeer vlot. We zitten perfect op schema om in goeie vorm aan de start te staan van de eerste wedstrijden van dit winterseizoen.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Mijn winterseizoen start met de CrossCup-manche van Mol, daarna Roeselare en hopelijk het EK. Na het EK ligt de planning nog niet vast, maar ik richt me voornamelijk op de CC-wedstrijden.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Eerste doel van deze winter is het Europees kampioenschap (junioren), waar wil ik een mooie prestatie neerzetten. Daarnaast wil ik vooral een constant seizoen lopen en – als eerste jaar senior – ervaring opdoen in de lange cross.

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* Ik houd mij niet echt bezig met de tegenstanders. Als eerstejaars senior heb ik weinig te verliezen en zoals ik al zei, wil ik vooral voor mezelf veel ervaring opdoen.
Top 3: Almensch Belete – Veerle Dejaeghere – Zenobie Vangansbeke (volgorde laat ik nog open…)

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Moeilijk om nu al in te schatten wie welk niveau zal halen deze winter. Wellicht zal dat snel duidelijk worden na de eerste crossen…

Dit interview kadert in een samenwerking met MegaSpike: meer info ivm deze veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.