Op woensdag stelde Crosscup-organisator Jos Van Roy de 32e editie van zijn jaarwerk voor. De Lotto Crosscup belooft ook in het winterseizoen 2013-2014 de blikvanger van het Belgische atletiektoneel te worden. Met nieuwe manches in Rotselaar en Wachtebeke, waar respectievelijk het Vlaams en Belgisch kampioenschap doorgaan, krijgt het grootste nationale veldloopcriterium eveneens wat nieuw bloed. Van Roy is alvast opgetogen over wat de komende maanden op zijn kalender met rood staat aangegeven.

Jos Van Roy opende met waar gans atletiekminnend België de laatste weken alleen maar over kon speculeren, de locatie van het komende Belgisch kampioenschap veldlopen. Met de officiële bevestiging van Wachtebeke als gaststad, was de organisatie alvast opgetogen. “Ook vanuit de atleten zelf hoorden wij veel positieve reacties toen we afscheid namen van de kuststad. Met de infrastructuur in Wachtebeke weten we dat we gebeiteld zitten voor een geweldige finale van deze Lotto Crosscup.”

De Lotto Crosscup is al jaren hét leidinggevende criterium in België en omstreken. Toch kan de organisatie telke male opnieuw mooie cijfers voorleggen. “We groeien nog elk jaar, zowel op het vlak van deelnemers als toeschouwers. Waar we het in 2005-2006 nog met zo’n 8.000 deelnemers stelden, deden er vorig jaar al meer dan 12.200 atleten mee”, klonk Van Roy. “Bovendien kunnen we jaar na jaar mooie kijkcijfers voorleggen. Vaak gaan we toch over de 500.000 tv-kijkers. Al is er ter plaatse zeker ook heel wat belangstelling bijgekomen de laatste jaren. Op de CC-finale in Oostende waren vorig jaar naast de 2300 deelnemers ook nog eens 6700 toeschouwers.”

Dat het kruim van de nationale afstandsatletiek steevast tekent voor vele manches, is daar uiteraard één van de redenen van. “Dit jaar hebben we niet minder 9 nationale atleten die deze zomer een top-30 prestatie in Europa wisten neer te zetten. Dat kan toch al tellen?”, aldus Van Roy. “Bovendien trekken onze veldlopen ook het internationale veld sterk aan. Zo komt naar de eerste individuele manche, die van Mol, ook de Ierse nationale selectie en dat in alle hogere leeftijdscategorieën. Dat daarbij ook de huidige Europees kampioene, Fionella Britton, present tekent, kan mij uiteraard alleen tevreden stellen.”

 

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.