Met ruim 1500 teams en dus 9000 lopers is de Acerta Brussels Ekiden van aanstaande zaterdag 19 oktober veruit de grootste aflossingsmarathon ter wereld. Het is ook nog eens het grootste bedrijvensportevenement in België: 1100 teams komen uit de bedrijfswereld.

De Acerta Brussels Ekiden in en rond het Koning Boudewijnstadion in Brussel is helemaal volzet. Komen kijken kan nog wel. Om 13u wordt het startschot gegeven door Tia Hellebaut en Mitsuo Sakaba, ambassadeur van Japan, het land waar de Ekiden van afkomstig is. Net voor de start zullen Kim Gevaert en Jacques Borlée een bedrag overhandigen dat de verschillende teams hebben ingezameld voor SOS Kinderdorpen.

Kevin, Jonathan en Jacques Borlée lopen ieder in een team

Een ekiden is uitermate geschikt als teambuildingevenement voor bedrijven. Die kans laten 1100 bedrijven niet liggen: van multinationals tot kleine kmo’s, tal van Belgische bedrijven schreven één of meerdere ploegen in, ING zelfs 116.

De Acerta Brussels Ekiden is voor de vijfde keer op rij een sportief hoogtepunt in de agenda van Acerta. Karel Plasman, gedelegeerd bestuurder van Acerta: “In 2008 hebben we onszelf als doel gesteld om van de Acerta Brussels Ekiden het grootste bedrijvenevenement van België te maken. Sinds ons engagement in 2008 is het aantal bedrijventeams gestegen van 200 naar 1100. Vandaag maken de bedrijventeams dus 73% uit van de 1500 ingeschreven teams. Ook binnen Acerta zelf dragen we ons steentje bij: we vaardigen 27 teams af dit jaar en dat zijn er weer drie meer dan vorig jaar. Omdat ieder team ook zijn supporters meebrengt is de Acerta Brussels Ekiden een ongekend bedrijfs- en familiefeest waar de verbondenheid onderling werkelijk voelbaar is.”

Dit jaar lopen er tussen de 9000 ingeschrevenen ook 3 uitzonderlijke teams mee. Karel Plasman: “Jacques, Kevin & Jonathan Borlée zullen zelf aan de startlijn staan. Zij lopen elk met hun eigen team ten voordele van SOS Kinderdorpen. Met dergelijke initiatieven houden we onze Acerta Brussels Ekiden fris en actueel.”

De Acerta Brussels Ekiden is overigens ook het nationaal interclubkampioenschap. Heel wat toppers van het veldlopen, de piste en de weg zullen aan de start staan en van deze dag dus ook een topsportevent maken. Opnieuw staat er een erg kwalitatief deelnemersveld aan de start.

Praktisch:

Inschrijven voor de Chiquita Kids Run 1 km (om 12 uur) kan nog ter plaatse (vanaf 10 uur).

De Acerta Brussels Ekiden start net buiten het Koning Boudewijnstadion, voor tribune 1. Het parcours is 5 km lang en loopt ondermeer door het Park van Laken. Aflossen doen lopers in aflossingszones in het stadion.

Meer info op www.acertabrusselsekiden.be