Mo Farah, dubbel Olympisch- en wereldkampioen op de 5000 en 10000m, ontkent dat hij zou gezegd hebben dat hij onder de magische twee uur zou kunnen lopen op de marathon. Dat zei de Brit op een interview op de BBC.

Farah kondigde recent aan dat hij in 2014 zou starten op de marathon van Londen. Al snel deed het gerucht de ronde dat de gevierde voormalige Somalische atleet zou denken aan een duik onder de twee uur. Op dit moment staat het wereldrecord op naam van de Keniaan Wilson Kipsang. Hij liep twee weken geleden naar 2u03’23 en knauwde daarmee 15 seconden van de vorige besttijd.

Dat Farah bij zijn debuut op de marathon meteen voor die 2u00 zou gaan, drukte hij nu zelf de grond in. “Allicht ontstond het gerucht toen mijn sponsor Nike bekend maakte dat ze een schoen genaamd “sub-2h” op de markt zouden brengen”, verklaarde Farah. “Zelf heb ik dat alvast nooit beweerd.”

Toch denk de sympathieke 30-jarige Brit dat een aanval op het dubbele uur er ooit wel inzit. “Ik zeg niet dat het onmogelijk is in de toekomst. Maar alvast niet bij mijn debuut op de marathon.” $

Vorige maand nog, beweerde voormalig recordhouder en IOC-lid Paul Tergat dat de marathon “nooit en door niemand” onder de twee uur kan gelopen worden. Het blijft afwachten.