Jeroen D'HoedtJeroen D’hoedt trekt komende zaterdag naar het Ierse Letterkenny. Hij zal er aan de start van de mijl komen. De meeting beoogt zoveel mogelijk atleten tegen of onder de magische 4′-grens te krijgen. De Leuvense student kende een vrij succesvol openingsweekend van zijn seizoen, na een mislukte zomer vorig jaar. In Lisse moest hij zaterdag maar nipt de duimen leggen voor Ali Hamdi op de 1000m (2’23″40). Op zondag op de interclub in Herentals gebeurde hetzelfde op de 800m, zij het met een andere overwinnaar, Pieter-Jan Hannes.

D’hoedt krijgt in Ierland alvast tegenstand van Kenianen Jonathon Kiplimo en Hillary Kipkorir. Deze eerste won recent nog de mijl op de Amerikaanse Penn Relays in 3’57″03. De Britten Anthony Whiteman en James Tartt verzorgen de Europese concurrentie. Whiteman, inmiddels 41 jaar, was vorig jaar goed voor 3’42″70 op de 1500m. Hij nam deel aan twee Olympische Spelen en was de eerste en voorlopig enige atleet ouder dan 40 jaar om onder de 4′ grens op de mijl te duiken.

Lokale atleet Mark English verschijnt in Letterkenny aan de start van de 800m. Bij de dames wordt de Ierse dubbele Europees crosskampioene Fionnuala Britton de ster van de avond op de 3000m.

Meer info vindt u hier.