Ali Hamdi pakte in het Nederlandse Slisse zijn eerste overwinning van het seizoen. - Foto: Jasper Jacobs
Ali Hamdi pakte in het Nederlandse Lisse zijn eerste overwinning van het seizoen. – Foto: Jasper Jacobs
Terwijl de dames bij ons vandaag hun jaarlijkse interclub afwerkten, trokken veel heren de landsgrens over richting Lisse, waar de internationale Ter Specke Bokaal meeting op de agenda stond. Het was Ali Hamdi die in een sprint de 1000m won voor Jeroen D’hoedt die zijn comeback maakte.

Traditioneel pakte de organisatie vandaag uit met een sterk bezette 1000m, waar onze landgenoten Jeroen D’hoedt en Lander Tijtgat hun seizoen openden. Ook Ali Hamdi en Kim Ruell tekenden present. Jeroen D’hoedt was vorig jaar in Lisse nog goed voor het zilver. Hij werd toen nipt tweede (2’23″70) na Jan Van Den Broeck (2’23″25).

Het was Ali Hamdi die vandaag aan het langste eind trok in de sterk bezette 1000m. De atleet uit Grimbergen won in een sprint in 2’23″24 voor Jeroen D’hoedt die na lange afwezigheid zijn rentree maakte.  De Nederlander Wouter Ploeger vervolledigde het podium. Kim Ruell strandde net buiten de top 3 met een 4de plaats in 2’24″25.  Ook Lander Tijtgat testte in Nederland zijn snelle benen en werd 6de in 2’24″82.

 

Ter Specke Bokaal: 1.000m mannen from Losse Veter on Vimeo.