Rani Nagels en Mariska Parewyck vochten afgelopen donderdag nog een hevigde strijd om de overwinning op de 800m, vandaag zochten ze samen voor de overwinning van hun club LAT. - Foto: Jasper Jacobs
Rani Nagels en Mariska Parewyck vochten afgelopen donderdag nog een hevigde strijd om de overwinning op de 800m, vandaag zorgden ze samen voor de overwinning van hun club LAT. – Foto: Jasper Jacobs
Vandaag verdedigden de dames hun clubkleuren voor de nationale en federale interclub. Voor winst in de eerste landelijke werd gestreden in Duffel. Het was Lebbeekse Atletiek Toekomst die de overwinning pakte en volgend jaar mag uitkomen in de ere-afdeling van de VAL.

Lebbeekse Atletiek Toekomst heeft vandaag in Duffel de titel gepakt in eerste landelijke. Het won met 134 punten met meer dan 20 punten voorsprong op VMOL (113 punten) en thuisclub DUFF (105 punten) die respectievelijk als tweede en derde eindigden. LAT won 6 nummers van de 15.  Daar is onder meer juniore Rani Nagels die de 400m won in een sterke 55.01 voor verantwoordelijk, maar ook Mariska Parewyck die de 1500m won en  Yasmine Gharafi die de 100m (12″20) en 200m (24″97) naar haar hand zette, sprokkelde veel punten voor de club.

OB (64 punten) eindigde als laatste en zakt naar 2de landelijke. KAPE werd voorlaatste en iedereen dacht al dat de club ging zakken naar 2de landelijke. Dit was uiteindelijk niet zo, allemaal door het succes van de Vlaamse clubs in de ere-afdeling van de KBAB. De laatste twee ploegen in die afdeling waren Waals.

Bekijk hier de volledige resultaten.