logoacdeinze

Vandaag verdedigden de dames hun clubkleuren voor de nationale en federale interclub. Voor winst in de ere-afdeling van de VAL werd gestreden in Deinze. Het was thuisclub AC Deinze die de overwinning pakte en volgend jaar mag uitkomen in de ere-afdeling van de KBAB.

Door de wind en de regen werden er geen topprestaties genoteerd vandaag in Deinze. De weersomstandigheden belemmerden de strijd niet want het was tot het einde spannen voor wie op de eerste plaats eindigde. Het was uiteindelijk AC Deinze die de overwinning pakte met 131 punten. OLSE met Eline Berings als grootste puntsprokkelaarster (overwinningen op 100m en 100mH (13″89)) werd tweede op slechts twee punten. Met 3 punten achterstand eindigde HAC op een 3de plaats. ATLA gaf forfait en zal dus volgend jaar in eerste landelijke moeten aantreden.

Ook Lindsey De Grande kwam in actie voor haar club OEH. Zij won de 3000m na een tactische race.  Hannelore Desmet kwam terug uit blessure en sprong naar de overwinning in het hoogspringen. Ook bobsleester Eva Willemarck nam deel. Zij werd voor OLSE 9de in het discuswerpen en 5de in het kogelstoten.

Bekijk hier de volledige resultaten.