eddy vierendeelsZaterdag vielen er enkele straffe prestaties te noteren in Duffel op het BK 10.000m. De meest opmerkelijke werd pas naderhand duidelijk. Master Eddy Vierendeels verbaasde met niet alleen een Belgisch, maar zelfs met een Wereldrecord bij de M60.

In het winderige Duffel liep Eddy Vierendeels zaterdag vlot naar de overwinning (bijna de volle 10 minuten voor op de tweede), maar wat meer was, de ACP-er verbrak met 34’09″09 het Belgisch Record met maar liefst 57 seconden. De vorige recordtijd dateerde overigens al van 1994. Ook opvallend: de master van ACP passeerde aan het 5000m-punt al 10″ sneller dan het Belgische record op die afstand.

Wat pas later doordrong, was dat niet enkel het Belgisch Record sneuvelde, maar dat Eddy Vierendeels, die pas op zijn 50e goed begon met trainen, ook niet minder dan het 22 jaar oude Wereldrecord M60 op naam van de Italiaan Luciano Acquarone (34’14″88) verbrak. Vierendeels wordt zo, naast wereldrecordhouder M50 Peter De Vocht, de tweede Belgische atleet met een WR op een Olympische discipline en dit over alle leeftijdscategorieën.

De volgende grote afspraak voor Eddy is het BK Masters (15 en 16 juni) in Sint-Niklaas. Daar loopt hij de 5000m. Als hij dezelfde lijn kan doortrekken als op het BK in Duffel dan zit er alvast zeker een nieuw BR in… en misschien zelfs een nieuw Wereldrecord.

3 REACTIES

  1. Peter De Vocht verbeterde het WR dat op naam stond van … een Belg : Ion Damian. En mijns inziens zijn er voordien nog wereldrecords bij de masters verbeterd door Belgen op Olympische afstanden….

Reacties zijn gesloten.