Wij bundelden voor jullie enkele nieuwsfeiten:

– Willem van Schuerbeeck was gisteren één van de weinige atleten die zijn persoonlijk record wist aan te scherpen in de marathon van Rotterdam. Onze 28-jarige landgenoot finishte gisteren als eerste Belg in een tijd van 2u15’32″op de Coolsingel. Willem was tevreden na zijn schitterende wedstrijd van gisteren en liet dat duidelijk merken bij een interview met onze Nederlandse collega’s van Losse Veter. Bekijk dat interview hier: 

– High Performance Running Team: “Dieter Vanstreels is vandaag niet gefinisht in de Marathon van Rotterdam. Halfweg in 1u07 ging het nog prima maar de temperatuur liep op en de wind speelde ook een zware rol. Zo ook bij de favorieten. Vanaf 30km kreeg Dieter het zeer zwaar en op km 35 is hij gestopt. Dieter is nog steeds maar 22 en heeft de marathoncarrière nog voor zich! Willem Van Schuerbeeck werd knap 12e in 2u15’32 en ook beste belg!”

Vincent Laporte
Vincent Laporte

– Vincent Laporte wierp gisteren de EYOF (European Youth Olympic Festival)-limiet met z’n speer. De atleet van AVZK liet in Booischot 64m10 noteren. Dat is een dikke meter meer dan de limiet van 62m86. Op dit moment plaatsten 3 atleten zich al voor het EK dat 14 t.e.m. 19 juli plaatsvindt bij onze noorderburen in Utrecht. Hanne Maudens en Tobiaus Capiau verzekerden zich deze winter al van deelname en nu komt Vincent er dus bij!

– Vandaag werd de 117 editie van de marathon van Boston gelopen. De Ethiopiër Lelisa Desisa kroonde zich tot snelste bij de heren. Hij won officieus in 2:10:23 voor  Micah Kogo en Gebre Gebremariam. Bij de vrouwen won de Keniaanse Rita Jeptoo in 2:26:25, voor Meseret Hailu  en Sharon Cherop .