Delano Williams

De 19-jarige Delano Williams deed dit weekend op de Jamaicaanse Kampioenschappen voor Junioren alle handen op elkaar gaan. Williams, afkomstig van de Turks- en Caicoseilanden, een eilandengroep ten zuiden van de Bahama’s, liep er 20.27 op de 200m, goed voor een nieuw nationaal record. Wat de Jamaicanen natuurlijk meer opviel, was dat hij met deze tijd op amper 2 honderdsten strandde van de besttijd en nationaal juniorenrecord van Usain Bolt. Williams liep er bovendien ook de 100m, een afstand die Bolt bij de juniors nog niet liep. Met 10.28 liep hij ook daar amper 7 honderdsten trager dan het nationaal juniorenrecord van die andere Jamaicaan, Yohan Blake.

Williams zou ook present tekenen voor de Wereldkampioenschappen in Moskou deze zomer. Hij won al goud bij de juniors in Barcelona in 2012. Naar veluidt, zou Williams binnenkort toetreden tot de Racers Track Club in Jamaica en zo samen met Usain Bolt trainen.

Een man om naar uit te kijken (in Rio)?