Vandaag werd de Topsporthal in Gent opnieuw bezet door een uitgelaten en energieke bende jeugdatleten voor de jaarlijkse Ethias-Jeugddag, die vandaag al voor zijn 24ste keer plaatsvond.

Foto: Luc Dequik
Foto: Luc Dequick

Exact 1600 jonge atleetjes namen deel aan allerlei atletiekproeven en de talrijke nevenactiviteiten, waaronder de nieuwe attracties “Horse Race” en “Robot Slide” zeer goed in de smaak vielen.
Ook de goedlachse Elodie Ouedraogo was aanwezig en alle atleten (en begeleiders) konden met haar op de foto gaan. Zij kwam ook geld inzamelen voor haar goede doel Cunina vzw (zie: www.cunina.org). Aangezien het deelnamegeld (€1 per atleet) rechtstreeks naar Cunina wordt doorgestort, werd er dus liefst €1600,00 verzameld voor dit goede doel. Het geld zal gebruikt worden voor de aankoop van schoolbanken in het door armoede en aardbevingen getroffen Haïti.

Ook de spandoekenwedstrijd stond in het teken van Cunina en de Haïtiaanse scholen. Vele mooie spandoeken paradeerden rond de piste van de Topsporthal, maar uiteindelijk waren het de atleten van AC Hamme die de prijzen van mooiste spandoek mee naar huis mochten nemen. De prijs voor de grootste deelname was dit jaar opnieuw voor de Vlaams-Brabantse club Dilbeek AC.

Bron: Val.be