Eliott Crestan sneuvelde zondag in de halve finales van de 800 meter in Tokio, maar kan met opgeheven hoofd naar heus. Hij eindigde als dertiende in 1’44″84, een persoonlijk record, en was na afloop meer dan tevreden.

“Ik weet dat op een kampioenschap alles kan gebeuren, dus wilde iets proberen”, aldus Crestan over zijn tactiek. “Het was een beetje alles of niks, maar ik ben blij met wat het heeft opgeleverd. Misschien had ik nog iets later moeten aangaan, maar de Spelen zijn geslaagd voor mij: een halve finale en een persoonlijk record, meer kan ik niet vragen.”

De 800 meterloper was na afloop een fiere atleet. “Ik heb er alles uitgehaald en ben trots op mijn resultaat. Alleen de laatste meters kreeg ik het heel zwaar, maar als je naar huis kunt keren met een persoonlijk record, mag je niet klagen. Ik ben heel tevreden. Op de inschrijvingslijst stond ik 36e. Om dan als dertiende te eindigen, dat is mooi.”

Het seizoen van Crestan is er eentje met grote onderscheiding. “Voor het seizoen hoopte ik ofwel onder de 1:45 te lopen, ofwel een medaille te pakken op het EK U23, ofwel de halve finale te halen in Tokio. Het is alledrie geworden. Mijn seizoen is meer dan geslaagd.” Afsluiten deed de Namenaar met een oproep. “Misschien kan de pers wel wat druk zetten om een 800 meter op het programma te krijgen op de Memorial Van Damme”, klonk het met een kwinkslag.