Eliott Crestan heeft de bronzen medaille gepakt op het WK indoor. De 800m-loper leidde bij het ingaan van de laatste ronde, maar werd in de laatste hectometers nog ingehaald door twee concurrenten. Met 1’45″32 klokte hij een zoveelste topchrono dit seizoen.

Eliott Crestan heeft zijn eerste medaille gegrepen op het mondiale niveau. Eindelijk blessurevrij toonde hij zich in superconditie gedurende het hele seizoen. Tot kort voor het WK was hij de eigenaar van de twee snelste wereldwijde chrono’s. In Glasgow werd finaal duidelijk dat Crestan medaillerijp was. Hij won zijn reeks en maakte een tweede keer indruk tijdens de halve finale. Zoals hij zelf meermaals aangaf dit weekend: “Alles hangt af van het tactische verloop, en dan is er veel mogelijk.”

Crestan kwam halfweg de koers in handen nemen en bewoog zich naar de koppositie. Daar vertoefde hij meer dan een ronde lang, maar in de laatste rechte lijn kwamen ze er toch nog over. Amerikaan Bryce Hoppel, door Crestan aangeduid als de topfavoriet, werd wereldkampioen en de Zweed Andreas Kramer pakte het zilver. Voor onze landgenoot was een knappe bronzen medaille weggelegd.