Kevin Borlée is verkozen tot lid van de IAAF-atletencommissie. Samen met elf andere topatleten mag hij de komende vier jaar de belangen van de atleten behartigen. De Nederlander Thijmen Kupers stelde zich ook kandidaat, maar kreeg onvoldoende stemmen achter zijn naam.

De atletencommissie is opgericht om de stem van de atleet meer te laten gelden en om zo de belangen en rechten van de atleten te beschermen en te verdedigen. Elke atleet die deelnam aan het WK in Doha kreeg de kans om uit een groep van vijftien kandidaten zes namen uit te pikken. De zes met de meeste stemmen achter hun naam zouden uiteindelijk verkozen worden. Kevin Borlée was de enige Belg die zijn kandidatuur had ingediend en bleek het vertrouwen van heel wat atleten te krijgen. Zijn tonnen ervaring in het atletiekcircuit zullen daar ongetwijfeld in hebben meegespeeld. Met 572 stemmen is Borlée als vierde uit de telling gekomen. Enkel Renaud Lavillenie, Valerie Adams en Bernard Lagat deden beter. Ook zij mogen net als Katerina Stefanidi en Aisha Praught-Leer de commissie vervoegen.

Het zestal wordt aangesteld voor een periode van vier jaar. Zij vervoegen Inaki Gomez, Kim Collins, Adam Kszczot, Thomas Rohler, Ivana Spanovic en Benita Willis, die al twee jaar in de atletencommissie zetelen.