PUMA is de laatste jaren niet weg te denken als één van de grote merken binnen de topatletiek. Toch besloot Marcell Jacobs opvallend om tijdens het EK indoor de spikes van zijn sponsor PUMA aan de kant te schuiven. Welke positie heeft PUMA binnen de markt als het aankomt op spikes? Daar kan je zelf over komen oordelen op de PUMA Spike Testing Night op donderdag 23 maart.

Na zijn wereldrecord op de Olympische Spelen in Tokio was Karsten Warholm kritisch over de spikes van Nike. “Ik zie niet in waarom je nog een hele laag onder de carbonplaat wil leggen. Het enige wat je daarmee bereikt, is de geloofwaardigheid van deze sport wegnemen. Als je ondersteuning wilt, leg dan een matras in je spike, maar geen trampoline”, aldus de PUMA-atleet.

Op het EK indoor in Istanboel was er opnieuw ophef rond de spikes. Marcell Jacobs, de olympische kampioen op de 100m die vorige maand een contract met PUMA aanging, besloot opvallend om toch met de spikes van zijn oude sponsor het kampioenschap af te werken. Na twee nederlagen, in Lievin en op het Italiaans kampioenschap, op PUMA-spikes opteerde de wereldkampioen op de 60m voor een paar Nikes. PUMA gaf de atleet echter de vrijheid om in afwachting van een nieuw stel sprintspikes nog gebruik te maken van de schoentechnologie waarmee hij zowel zegevierde op de Olympische Spelen, als op het WK indoor.

Ondanks de ontevredenheid van Jacobs over de huidige sprintspikes van PUMA, heeft het merk al meermaals aangetoond dat atleten fenomenale prestaties kunnen neerzetten met hun producten. Zo liep Shericka Jackson tijdens het WK in Eugene naar 21”45 op de 200m, de tweede snelste tijd ooit op de halve baanronde. Mondo Duplantis rijgt de wereldrecords in het polsstokspringen aaneen en Yaroslava Mahuchikh sprong met PUMA-spikes vorig jaar tijdens de Allianz Memorial van Damme nog naar een PR van 2m05 in het hoogspringen.

Ook in eigen land vertegenwoordigt PUMA steeds meer atleten. Denk maar aan Tibo De Smet, Thomas Carmoy, Ben Broeders, Julien Watrin, de broers Borlée

Julien Watrin zij aan zij met Karsten Warholm – Foto: Erik van Leeuwen

PUMA Spike Testing Night

Welke positie heeft PUMA dan als het aankomt op spikes? Dat kan u zelf komen testen tijdens de PUMA Spike Testing Night die loopspeciaalzaak Runners’ lab samen met PUMA organiseert. Op donderdag 23 maart kan u er maar liefst tien verschillende PUMA-spikes (track & field) uitgebreid komen testen op de piste. Testparen van de PUMA Deviate Nitro Elite Racer en PUMA Fast-R Nitro, twee carbonschoenen voor op de weg, zullen eveneens ter beschikking zijn.

Train samen met Kevin, Jonathan en Dylan Borlée

Naast het testen van de spikes krijgt u eveneens de kans om een trainingssessie met Kevin, Jonathan en Dylan Borlée bij te wonen. Maximaal 60 deelnemers worden hiervoor uitgeloot. De Q&A met de 400m-lopers die aansluitend plaatsvindt, is voor iedereen toegankelijk.

Interesse? Klik dan hier voor meer info of schrijf u meteen in via deze link.

Disclaimer: dit bericht komt er op basis van een sponsorovereenkomst.