Home » Nieuws » Nationaal » Belgian Cheetahs snellen met BR naar WK-finale en mogen naar Tokio 2020
De Belgian Cheetahs op het WK in Doha - Foto: Erik van Leeuwen

Belgian Cheetahs snellen met BR naar WK-finale en mogen naar Tokio 2020

De Belgian Cheetahs hebben zich geplaatst voor de WK-finale in Doha en dus ook voor de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar. Ze finishten in hun reeks als vierde in hun reeks in 3’26″58, een Belgisch record en ruim voldoende om door te storen met de verliezende tijden.

Startloopster Hanne Claes vertrok eerder voorzichtig, maar kende een sterke laatste rechte lijn. Imke Vervaet deed een fameus inhaalmanoeuvre tussen 100 en 200 meter en hield op het einde knap stand. Paulien Couckuyt vocht in de aanvangsfase van haar baanronde voor de derde plaats en won die strijd. Ze wisselde als derde slotloopster Camille Laus af. Die legde een dijk van een wedstrijd af, maar zag in de laatste meters wel Oekraïne komen. Ze moest haar Oost-Europese concurrente net voor zich dulden, maar de superchrono volstond.

Laus ging zo diep dat ze afgevoerd moest worden. Of ze de finale van zondag haalt, is een vraagteken.

De Cheetahs gaan als nummer zeven naar de finale, ook Nederland is er bij als achtste. De Amerikanen zetten met 3’22″96 de snelste tijd neer.