De Belgian Cheetahs hebben het WK in Boedapest mooi afgesloten door naar een vijfde plaats te wervelen op de 4x400m. Aanvankelijk was er sprake van een eventuele medaille maar door het uitvallen van sterkhoudster Cynthia Bolingo zou dat een heel lastige karwei worden. Helena Ponette, Imke Vervaet, Hanne Claes en Camille Laus bleven met 3’22″84 slechts zeven tienden boven hun BR van vorig jaar op het EK in München.

Het laatste wapenfeit op het WK in Boedapest werd neergezet door de dames van de 4x400m. De Belgian Cheetahs mochten dus in extremis proberen om België nog aan een medaille te helpen. Door het missen van Cynthia Bolingo, die door een euvel in de kuit onvoldoende fit was om de spikes opnieuw aan te binden, werd dat weliswaar geen sinecure.

Helena PonetteImke VervaetHanne Claes en Camille Laus streden voor wat ze waard waren. Ponette begon er als eerste aan en gaf in vijfde stelling door aan Vervaet. De tweede loopster van dienst maakte geen plaats goed, al zorgde ze er zeker niet voor dat we verderop geraakten. Claes bracht ons iets dichterbij de top drie, maar wisselde nog steeds als vijfde. Laus streed nog met de slotloopster van Canada voor de vierde plaats, maar verloor het duel. Met 3’22″84 eindigde België dus mooi als vijfde, een evenaring van hun beste resultaat ooit op een WK en amper zeven tienden van hun Belgische record. Voor het podium was minstens 3’21″04 nodig. Nederland, Jamaica en Groot-Brittannië verdeelden het goud, zilver en brons onderling. Het was Femke Bol die dankzij een ultieme laatste rechte lijn onze noorderburen een tweede goud bezorgde.