De Belgian Tornados hebben zich vlot kunnen plaatsen voor de finale van de 4×400 meter en verzekerden zich daardoor meteen van de Olympische Spelen in Tokio. Het viertal liet de klok stoppen na een knappe 3’00″87, meer dan voldoende voor een plaats in de finale.

Dylan Borlée nam de eerste ronde voor zijn rekening. Hij deed wat van hem verwacht werd en gaf de stok rond de vierde positie door aan Julien Watrin. Watrin moest er hard voor knokken, maar toonde karakter en hield de vierde stek vast. Vervolgens was het de beurt aan Jonathan Sacoor die meteen een plaats won, maar eveneens moest vechten om de aanstormende tegenstanders voor te blijven. Tenslotte werd de stok doorgegeven aan Kevin Borlée. Het gat met de nummers één en twee werd meteen gedicht, maar de nummer vier en vijf kwamen erg sterk opzetten en zaten onze landgenoot op de hielen. Dankzij een uitmuntende laatste rechte lijn, het handelsmerk van de kapitein, knalde Borlée naar de tweede plaats. De Jamaicanen leken net een tikkeltje sterker.

Met 3’00″87 doken ze bijna twee volle seconden onder hun seizoensbeste dat ze tijdens de World Relays in Yokohama noteerden. Ons land trekt zo met de derde snelste tijd naar de finale van morgen. Enkel Jamaica en de Verenigde Staten noteerden nog een snellere tijd. Zelfs zonder Jonathan Borlée tonen de Belgian Tornados zich ijzersterk.