Cynthia Bolingo zal vanavond niet in actie komen tijdens de WK-finale van de 4x400m. De nummer vijf van de wereld heeft volgens Le Soir nog te veel last aan de kuit. De afwezigheid van Bolingo is een stevige aderlating bij de Belgian Cheetahs. Zij hoopten vooraf dicht bij de medailles te eindigen, maar dit wordt nu een wel heel lastige opdracht.

Een dag na de individuele 400m-finale in Boedapest, waar Cynthia Bolingo knap vijfde werd, kwam het nieuws naar buiten dat het speerpunt van de Belgian Cheetahs sukkelde met een probleem aan de kuit. De reeksen van de 4x400m zou Bolingo daardoor noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Voor de finale was er nog steeds hoop.

Zonet werd alle hoop de kop ingedrukt. Le Soir kwam met het nieuws dat Bolingo onvoldoende hersteld is van haar ongemak aan de kuit en zij niet in actie zal komen. Dit is een stevige domper voor het team want Bolingo verkeerde in haar beste vorm ooit en was met voorsprong de snelste pion.

Door Bolingo’s afwezigheid rekent coach Carole Bam vanavond op Helena Ponette als startloopster, Imke VervaetHanne Claes en Camille Laus als afmaker. Het kwartet gaat van start om 21u50 vanuit baan zes. Hun uitdagers van dienst zijn Frankrijk, Polen, Ierland, Italië, Canada, Groot-Brittannië, Jamaica en Nederland.