Home » Nieuws » Internationaal » Orlando Ortega haalt zijn gram, twee bronzen medailles op podium hoge horden
Orlando Ortega en Omar McLeod - Foto: Erik Van Leeuwen

Orlando Ortega haalt zijn gram, twee bronzen medailles op podium hoge horden

Het podium op de hoge horden bij de mannen zal er best speciaal uitzien, aangezien maar liefst vier atleten een medaille in ontvangst mogen nemen. Dat is het gevolg van een beslissing van de jury na de incidentrijke finale op de 110m horden, waarin Omar McLeod de Spanjaard Orland Ortega hinderde. Ortega, die op weg naar een medaille leek, verloor daardoor zijn evenwicht en strandde op 12 honderdsten van het podium.

Aan de top drie van gisteren verandert in se weinig. Orlando Ortega mag echter de derde plaats delen met Europees kampioen Pascal Martinot-LagardeGrant Holloway blijft wereldkampioen en ook aan het zilver van Sergey Shubenkov verandert niks. De Spaanse federatie hoopte op een extra race waarin Ortega zich zou kunnen bewijzen, maar die komt er niet. De onfortuinlijke Ortega wordt echter in ere gesteld en krijgt daardoor terecht een bronzen plak. Gerechtigheid voor de eindwinnaar van de Diamond League, die achteraf niet hoefde te rekenen op excuses van de Jamaicaanse voormalige wereldkampioen Omar McLeod. McLeod bouwt stilaan een reputatie op als brokkenpiloot en krijgt overal de wind van voren.

Ook twee bronzen plakken in hamerslingeren

Naast de hoge horden is er ook in het hamerslingeren bij de mannen plaats voor een extra bronzen plak. De bronzen worp van de Hongaar Bence Halasz werd betwist door de Poolse federatie. Daardoor zou hun atleet Wojciech Nowicki geen medaille grijpen en ook tijdens de competitie al beïnvloed worden door de al dan niet foutieve poging van de Hongaar. De jury besliste geen van beide te straffe en ook hier twee bronzen medailles uit te delen.

(later meer)